Frieslandbank Hoofdkantoor, monumentaal oud en nieuw

_

De Frieslandbank

Het hoofdkantoor van de Frieslandbank, inmiddels opgegaan in de Rabobank, bevindt zich in het hart van de historische stadskern van Leeuwarden.

 

De uitbreiding van het hoofdkantoor van de Friesland Bank verenigt 3 bestaande gebouwen en een nieuw ontworpen kantoorvleugel tot één samenhangend geheel. Een groot atrium en een transparante koepel zorgen voor overzicht en grote ruimtelijkheid van binnenuit en geven het complex identiteit en herkenbaarheid in de stad. Het ontwerp is gemaakt binnen zeer complexe stedenbouwkundige en uitvoeringstechnische randvoorwaarden. De ruimte om te bouwen was zeer beperkt en de bank functioneerde door in de 3 bestaande panden tijdens de bouw.

 

Het licht

Lichtvormgevers ontwikkelde en realiseerde een lichtconcept dat naadloos harmonieert met de wisselende architectuur. Telkens wordt de transparantie van de omgeving gerespecteerd. Daardoor ontstaat een overzichtelijke heldere omgeving waarin mensen zich prettig voelen. Architectonische elementen worden geaccentueerd, waardoor je het monumentale van het gebouw ervaart.

 

Maatwerkoplossingen werden ontworpen en gemaakt waardoor het lichtsysteem een logisch geheel vormt met het gebouw.

 

Het lichtbeeld ondersteunt de identiteit van de bank: betrouwbaar, dichtbij, solide, persoonlijk, robuust, van ons.

https://www.lichtvormgevers.com/
nl