Ziggodome plein; veiligheid en beleving staan voorop

_

Lichtvormgevers is gevraagd het lichtontwerp van de Arena Boulevard en de Passage te analyseren. Die analyse was het vertrekpunt voor het lichtontwerp van het Ziggo Dome plein. Het plein vraagt om een integrale benadering van het licht, waarbij de veiligheid en de beleving in elkaar over vloeien.


Het licht kan worden afgestemd op de activiteiten op het plein. Voor en na een voorstelling moet het plein helder verlicht zijn omwille van de veiligheid. Dit mag echter niet ten koste gaan van de beleving van mensen die op hun uitgaansavond vol spanning wachten om naar binnen te gaan. De omgeving moet van het wachten een beleving maken.


In het lichtplan is geïntegreerde luifelverlichting opgenomen, die het plein omkaderd en zorgt voor voldoende herkenbaarheid van personen en strooilicht richting het plein. Bij calamiteiten kan de verlichting snel een hoge lichtopbrengst geven.

 

Lichtvormgevers heeft voor de luifel een maatwerk inbouw LED lichtlijn ontworpen, geëngineerd en geproduceerd, omdat er geen standaard oplossingen waren.

https://www.lichtvormgevers.com/
nl