Rotterdam haalt prestigieuze bedrijvenaanjager CIC binnen

_

Het Groot Handelsgebouw is sinds de zomer van 2016 de eerste Europese vestiging van het Amerikaanse CIC.

 

Het Cambridge Innovation Center (CIC) is een incubator, ofwel bedrijvenkraamkamer.

In de Verenigde Staten heeft het faam verworven door onder meer aan de wieg te staan van Google-dochter Android en GreatPoint Energy, dat gas maakt uit kolen en aardolie.

 

,,Een bedrijf met een gigantische aantrekkingskracht'', zegt de Nederlandse CIC-directeur Marcus Fernhout: ,,Ondernemers uit heel Europa en Azië zullen naar Rotterdam komen.''

 

De inspirerende omgeving wordt gevormd door kantoren, vergaderruimtes en het bijzondere Venture cafe, Living Room en Kitschen die ervoor zorgen dat mensen met enthousiasme naar hun werkomgeving komen, goed kunnen functioneren, elkaar ontmoeten en er kruisbestuiving plaatsvindt.


In de zomer van 2016 werd de eerste fase van 3.000 m2 opgeleverd.

Fase twee is opnieuw 3.500 m2 en wordt begin 2018 in gebruik genomen.

Fase drie is opnieuw 2.500 m2 en wordt in januari 2019 opgeleverd.

 

Het licht in de ruimtes is passend bij de creatieve, dynamische omgeving. Voor alle vergaderruimtes in fase 1 heeft Lichtvormgevers in samenwerking met Kraaijvanger Architects speciale armaturen in een geometrische vorm ontworpen.

 

In fase 2 heeft Lichtvormgevers de opdracht gekregen om een lichtontwerp te maken voor alle ruimtes, inclusief kantoren en gangen. Elke vergaderruimte krijgt zijn eigen aangezicht. In de kantoren hangen gependelde armaturen die naar boven en onder licht uitstralen. De Kitschen krijgt een speciaal ontworpen daglichtplafond met Human Centric Light curve.

 

 

Lichtvormgevers maakt lichtontwerp monumenten Leeuwarden

_

Spanning stijgt in Leeuwarden: Leeuwarder%20Courant%2C%20licht%20op%20Topmonumenten

 

Lichtvormgevers maakte de lichtontwerpen, ontwikkelde optimale lichtinstrumenten en begeleidt de realisatie naar een optimaal eindresultaat.

Amersfoort krijgt nieuw licht in de binnestad

_

Lichtvormgevers schrijft voor de binnenstad van Amersfoort een integrale lichtvisie, waarin alle vormen van licht (straatverlichting, aanlichting van gebouwen, gevelreclame, etalageverlichting etc.) samen zorgen voor een evenwichtig lichtbeeld.

 

Krantenartikel in AD, klik hier

Interview Omgevingsgericht Lichtontwerpen

_

Tijdens het Ruimte & Licht congres medio november, waar meer dan 150 professionals uit de openbare verlichtingsbranche samen kwamen, was de interesse in 'omgevingsgericht (licht)ontwerpen' voelbaar.

 

In het kader van trendontwikkelingen in de openbare verlichtingsbranche werd Filip van der Heijden geïnterviewd. Meer interesse? Klik hier!

 

https://www.lichtvormgevers.com/
nl