Voorzitter van Het OVLNL Lichtontwerpatelier

_

Als voorzitter van het netwerk Licht 7 Omgeving levert Lichtvormgevers haar bijdrage aan het maatschappelijk belang en de ontwikkeling van de lichtbranche.

Over het OVLNL Lichtontwerpatelier staat bijgaand uitgebreide artikel in het Technisch Vakblad Openbare Verlichting.

 

Klik hier: Het Lichtontwerp Atelier

 

 

 

Lichtvisie iconisch Zandkasteel Amsterdam

_

Het Zandkasteel in de Amsterdamse Poort, voormalig ING hoofdkantoor, wordt getransformeerd van 'single use' naar 'blended use'; een omgeving waar een samenspel van kantoren, woningen, horeca, onderwijs, kunst, cultuur, leisure en innovatie elkaar gaan versterken. Dit prominente en unieke gebouw wordt gekenmerkt door een integraal ontwerp van architectuur, stedenbouw, interieur en landschap.

 

Lichtvormgevers is trots dat zij de opdracht heeft gekregen een lichtvisie te ontwikkelen. Door middel van integraal en interdisciplinair samenwerken en ontwerpen, zal dit Amsterdamse icoon ook na zonsondergang zichtbaar en herkenbaar blijven.

 

https://www.linkedin.com/posts/licht-vormgevers_omgevingsgerichtlichtontwerpen-lichtvisie-activity-6956232910739800064-Y-W4?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web

 

Verlichting in New Yorkse Merwedekanaalzone

_

In Utrecht wordt een unieke wijk gerealiseerd met New Yorkse dichtheden. Aan de 24 nieuwe bouwblokken worden hoge eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid, vorm en natuurinclusiviteit. Ook de openbare verlichting dient nauw aan te sluiten bij dit verfijnde stedenbouwkundige ontwerp.

Duurzame, nauwkeurige en hoogwaardige verlichting is belangrijk om ook na zonsondergang de kwaliteiten van deze nieuwe wijk goed tot zijn recht te laten komen. Lichtvormgevers is trots dat zij samen met het ontwerpteam en stadsingenieurs het lichtontwerp mag maken voor de toonaangevende Merwedekanaalzone.

 

https://magazine.duurzaamgebouwd.nl/digitaal-magazine-gezondheid/merwedekanaalzone-gezond-wonen-in-new-yorkse-dichtheden

Lichtontwerp steeds meer op waarde geschat

_

Dat wordt bevestigd door OVLNL, de landelijke branchevereniging voor lichtprofessionals in de openbare ruimte, die werkt aan de publicatie ‘omgevingsgericht lichtontwerpen’.

 

Artikel Straatbeeld december 2020: omgevingsgericht lichtontwerpen

 

Deze publicatie geeft onder andere handvatten voor het ontwikkelen van lichtontwerpen waarbij de mens, flora en fauna centraal staan.
Bijgaand artikel uit Straatbeeld geeft een inkijkje in het hoofdstuk ‘licht & welbevinden’ uit bovengenoemde publicatie.
Meer aandacht voor omgevingsgericht lichtontwerpen resulteert in een fijnere, meer leefbare openbare ruimte.
Rond de zomer zal de publicatie klaar zijn. #samenwerken #natuurinclusief #omgevingsgerichtlichtontwerpen #integraallichtontwerp #lichtregie #lichtvisie
Kamiel Spoelstra Beatrijs Oerlemans 

 

 

https://www.lichtvormgevers.com/
nl