Leeuwarden, 24 aangelichte monumentale gevels

_

Lichtvormgevers heeft opdracht gekregen voor het maken van een lichtconcept voor 24 monumentale gevels in Leeuwarden. Inmiddels zijn de lichtconcepten voor alle gevels uitgewerkt. Het concept is gebaseerd op het aanlichten van de gevels door middel van strijklicht over de totale breedte. Er ontstaat een integrale aanlichting, waarin accenten kunnen worden gelegd op bijzondere objecten zoals gevelbeelden of ornamenten.

 

App voor informatie en lichtniveau

De aangelichte historische gevels vormen een lichtketting in de binnenstad. De gebouwen vertellen een verhaal over Leeuwarden. De bezoeker van de stad kan via zijn mobiele telefoon het lichtniveau op de gevel verhogen, zodat hij deze beter kan bekijken. Ook kan jij via zijn telefoon informatie over het gebouw krijgen.

 

Lichtvormgevers ontwikkelde speciaal voor deze functie een applicatie, waarmee het licht kan worden bediend en de informatie gemakkelijk kan worden verkregen.

 

Selectie

Op dit moment vindt op basis van een opgesteld programma van eisen nu een selectie van producenten plaats, waarbij de geselecteerde productenen in juni een proefopstelling verzorgen.

https://www.lichtvormgevers.com/
nl