Rotterdam haalt prestigieuze bedrijvenaanjager CIC binnen

_

 Het Groot Handelsgebouw is sinds de zomer van 2016 de eerste Europese vestiging van het Amerikaanse CIC, de grote vis die Rotterdam al jaren wil binnenhalen.

 

Het Cambridge Innovation Center (CIC) is een incubator, ofwel bedrijvenkraamkamer. In de Verenigde Staten heeft het faam verworven door onder meer aan de wieg te staan van Google-dochter Android en GreatPoint Energy, dat gas maakt uit kolen en aardolie.


,,Een bedrijf met een gigantische aantrekkingskracht'', zegt de Nederlandse CIC-directeur Marcus Fernhout: ,,Ondernemers uit heel Europa en Azië zullen naar Rotterdam komen.''


De inspirerende omgeving wordt gevormd door kantoren, vergaderruimtes en het bijzondere Venture cafe, Living Room en Kitschen die ervoor zorgen dat mensen met enthousiasme naar hun werkomgeving komen, goed kunnen functioneren, elkaar ontmoeten en er kruisbestuiving plaatsvindt.


In de zomer van 2016 werd de eerste fase van 3.000 m2 opgeleverd.

Fase twee is opnieuw 3.000 m2 en wordt begin 2018 in gebruik genomen.


Het licht in de ruimtes is passend bij de creatieve, dynamische omgeving. Voor alle vergaderruimtes in fase 1 heeft Lichtvormgevers in samenwerking met Kraaijvanger Architects speciale armaturen in een geometrische vorm ontworpen.


In fase 2 heeft Lichtvormgevers de opdracht gekregen om een lichtontwerp te maken voor alle ruimtes, inclusief kantoren en gangen. Elke vergaderruimte krijgt zijn eigen aangezicht. In de kantoren hangen gependelde armaturen die naar boven en onder licht uitstralen. De Kitschen krijgt een speciaal ontworpen daglichtplafond met Human Centric Light curve.

 

 

https://www.lichtvormgevers.com/
en