Amsterdam ArenApoort

_

De Amsterdamse Poort maakt onderdeel uit van ArenAPoort. CBRE en 3W ontwikkelen dit gebied samen met de gemeente Amsterdam tot een van de belangrijkste winkel en woongebieden van de hoofdstad.

Dit gebeurt in fases, de zogenaamde Clusters. 

 

Lichtvormgevers maakte in opdracht van de gemeente Amsterdam al eerder de integrale lichtvisie voor ArenAPoort. De lichtontwerpen voor Cluster 4 en 5 worden in de realisatiefase uitgevoerd.

 

Het licht in Cluster 4 en 5 zal in afstemming met elkaar zorgen voor een bij het moment van de dag passende sfeer en in harmonie zijn met het licht in de openbare ruimte, zowel overdag als in de avond en nacht.
Het licht zal de taken van de gebruikers van de (openbare)ruimte goed ondersteunen. De veiligheidsbeleving en het gevoel van welbevinden zal worden vergroot. Daarom worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

  • functies en activiteiten: winkelen, doelgericht verplaatsen (alleen of in groepen) en transport tussen 2 pleinen;
  • het licht zal in een beperkt aantal lichtscenario's aanstuurbaar zijn en is afgestemd op de overige lichtvormen, met name de OVL, maar ook afgestemd op signing, etalages, illuminatie van groen, omringende panden.
  • het licht zal een samenhangend geheel gaan vormen met het licht van de aangrenzende clusters en licht in de openbare ruimte. De afstemming moet gefaseerd kunnen gebeuren gezien de gefaseerde ontwikkeling van de Amsterdamse Poort;
  • het licht dient in het bijzonder de commerciële activiteiten van de partijen in Cluster 4 te ondersteunen;
  • het licht zal ‘the city on eye-sight’ benadrukken in de winkelstraat;
  • in de avond zal het licht bijdragen aan een omrand plein dat de verblijfs- functionaliteit bevordert;
  • het licht stelt huurders in gelegenheid zich te presenteren.
https://www.lichtvormgevers.com/
en