Het Baken: optimaal voelen en functioneren in de werkomgeving

_

Het Baken is een van de meest bijzondere kantoorvilla's van Nederland. Het is een hypermodern, uiterst functioneel kantoorgebouw met een strak en stijlvol interieur. Een interieur verrijkt met kleurrijke schilderijen, kunstzinnige foto's en bijzondere sculpturen. Het gebouw ademt kunst en design en is op zichzelf een sculptuur in zijn omgeving.

 

Behalve functionaliteit vertegenwoordigt het gebouw ook een identiteit. Waar je werkt of woont, wil je graag het gevoel hebben dat het bij jou past. En andersom, dat jij er bij past. Het Baken heeft niet alleen een hart en een ziel, maar ook een eigen persoonlijkheid.

 

Het Licht

Het licht in het Baken draagt bij aan het welbevinden van de bezoekers en bewoners. Op elke plek voel je je prettig en kan je optimaal functioneren. Het licht kan worden afgesteld op de behoefte van het moment en sluit optimaal aan bij de architectuur en de inrichting van het gebouw. 

 

Het gebouw is uitgerust met de meest innovatieve en duurzame lichtsystemen van het moment. Het licht past zich aan bij binnenvallend daglicht, waarbij het kunstlicht naar binnen toe gelijkmatig in niveau toeneemt. Dit zorgt voor optimaal comfort en energiebesparing.

 

De specifieke wensen van de opdrachtgever hebben geleid tot maatwerk lichtoplossingen. Alle verlichting is op maat vervaardigd. De lichtprofielen die via het plafond indirect de ruimtes verlichten, zijn vormgegeven in relatie tot de curven van het gebouw. Speciale koven zijn vervaardigd om licht en lucht te combineren en te integreren in de architectuur.Verlichting is geïntegreerd in de gevel en kozijnen.

 

Het atrium is het treffendste voorbeeld in het gebouw van integratie van architectuur en lichtontwerp. Doordat de plafonds van de overlopen worden aangelicht, ontstaat een prachtige hoogtewerking. Overdag kijk je langs de plafonds weg naar het oplichtende glazen dak, 's avonds nemen de verlichte plafonds het beeld over. Het atrium is transparant en licht. Nergens wordt het licht en de kijk belemmerd. De prachtig transparante, sprankelende lichtbollen versterken dit beeld. 

 

De doelstelling om van Het Baken een baken te maken, wordt vooral 's avonds bereikt door een ingetogen maar karakteristieke illuminatie, waardoor de architectuur en identiteit worden versterkt. Kenmerken van de organisatie zijn vertrouwen, rust, degelijkheid en richtinggevend. Het lichtconcept voor buiten en binnen ondersteunen deze identiteit.

 

Het licht van Het Baken zorgt dat je je welkom voelt, dat je je thuis voelt en dat je verbonden wil zijn.

https://www.lichtvormgevers.com/
nl