CIC Rotterdam, innovatiecentrum

_

De missie van CIC is om de wereld te veranderen door middel van innovatie door het ontwikkelen van de ecosystemen die het mogelijk maken voor uitzonderlijke ondernemers om nieuwe producten en bedrijven beter en sneller te maken. CIC doet dit door het verstrekken van de infrastructuur (hoge kwaliteit, flexibele kantoorruimte) en door het het actief opstarten van gemeenschappen op de toplocaties van toekomstgerichte steden.

 

In het Groothandelsgebouw aan het Centraal Stationsplein van Rotterdam werd in juli 2016 door Prins Constantijn (lid van Europese Innovatieraad) het 3.000 m2 grote innovatiebolwerk geopend. Het centrum is een groot succes en zal in 2017 worden uitgebreid met nog eens 3.000 m2.

 

In de eerste fase is Lichtvormgevers door de architect Kraaijvanger (Rotterdam) gevraagd om het lichtontwerp te maken voor alle representatieve ruimtes, waar onder de vergaderruimtes en het Venture Cafe. Kraaijvanger zocht het onderscheid van de vergaderruimtes in de vorm van de verlichting, waarbij elke ruimte een eigen geometrische vorm moest krijgen. Lichtvormgevers ontwierp de 'Iron Magnet', het systeem dat bestaat uit 'lichtstaven' die worden gekoppeld door magneetverbindingen en waarmee je veel geometrische vormen kan maken. Door het ingenieuze magnetensysteem wijzig je de richting, direct of indirect via plafond of wand.
De gebruiker kan het licht eenvoudig aanpassen aan de behoefte per situatie, zoals lichtniveau en kleurtemperatuur.

 

In het Venture Cafe heeft Lichtvormgevers naar het ontwerp van Kraaijvanger grote cirkelvormige objecten gemaakt met een diameter van wel 6 meter. Deze kroonluchters zijn uitgerust met de door Lichtvormgevers ontwikkelde ingenieuze glazen BrightLights, die zacht opgloeien als een gloeilamp-globe en zonder verblinding. Daarnaast straalt het licht geconcentreerd op het onderliggende vlak, waardoor er een accent ontstaat onder de lichtbol. Het geheel draagt bij aan optimaal optisch comfort.

 

Ook de hanglampen heeft Lichtvormgevers voor dit project geoptimaliseerd. In de lampenkap bevindt zich LED licht dat op de opalen glasplaat schijnt. Tevens is een LED unit voorzien die vanuit de lampenkap tegen het bijzondere plafond schijnt. De lampenkap kan in hoogte worden versteld en boven tafels worden gependeld of naar boven worden geplaatst indien er bijeenkomsten zijn en de ruimte leeg is.

CIC Venture Cafe
https://www.lichtvormgevers.com/
nl