CIC Rotterdam, innovatiecentrum

_

Cambridge Innovation Centre 

Het Cambridge Innovation Center (CIC) is een incubator, ofwel bedrijvenkraamkamer.
In de Verenigde Staten heeft het faam verworven door onder meer aan de wieg te staan van Google-dochter Android en GreatPoint Energy, dat gas maakt uit kolen en aardolie.

In het Groothandelsgebouw aan het Centraal Stationsplein van Rotterdam werd in juli 2016 door Prins Constantijn (lid van Europese Innovatieraad) het 3.000 m2 grote innovatiebolwerk geopend. Het centrum is een groot succes en is in 2017 uitgebreid met nog eens 3.500 m2 en in januari 2019 met nog eens 2.500 m2.

Ruimtelijk- en lichtontwerp
Kraaijvanger Architects (NL) ontwierp ook CIC Rotterdam inmiddels al 10.000m2 innovatieve, creatieve werkplekken voor de broedplaats voor startups en scale-ups.
Met overgave, passie, inventiviteit en creativiteit ontwikkelde de lichtarchitect van Lichtvormgevers het lichtontwerp en werkte deze uit naar vraag-gerichte state-of-the-art lichtoplossingen. De lichtregisseur van Lichtvormgevers bracht het project tot een eindresultaat dat de verwachtingen oversteeg.

Mens centraal
Het eindresultaat is een omgeving die je energie geeft, die creativiteit stimuleert en prikkelt tot betere prestaties. Licht speelt daarbij een cruciale rol.
Oog voor licht en vormgeving
In nauwe samenwerking met de architect ontwikkelde de lichtarchitect van Lichtvormgevers lichtinstrumenten. Het lichtontwerp combineert perfect licht in een passende vormgeving.

State-of-the-art lichttechniek
In de lichtinstrumenten is gebruik gemaakt van de laatste LED innovaties en optieken. Dit resulteert in sprankelend, natuurgetrouw licht, minimaal energieverbruik en een lange levensduur.

Kosten
Binnen het budget heeft Lichtvormgevers een lichtontwerp gemaakt dat perfect aansluit bij de functie en sfeer.
In dit project zijn nieuwe lichtinstrumenten ontwikkeld. De aanschafkosten bleven zo binnen het taakstellend budget, de energiekosten zijn laag en door de lage warmteontwikkeling hoeft er minder te worden gekoeld.

 

CIC Venture Cafe
https://www.lichtvormgevers.com/
nl