CIC Rotterdam, innovatiecentrum

_

De missie van CIC is om de wereld te veranderen door middel van innovatie door het ontwikkelen van de ecosystemen die het mogelijk maken voor uitzonderlijke ondernemers om nieuwe producten en bedrijven beter en sneller te maken. CIC doet dit door het verstrekken van de infrastructuur (hoge kwaliteit, flexibele kantoorruimte) en door het het actief opstarten van gemeenschappen op de toplocaties van toekomstgerichte steden.

 

In het Groothandelsgebouw aan het Centraal Stationsplein van Rotterdam werd in juli 2016 door Prins Constantijn (lid van Europese Innovatieraad) het 3.000 m2 grote innovatiebolwerk geopend. Het centrum is een groot succes en zal in 2017 worden uitgebreid met nog eens 3.000 m2.

 

Ruimtelijk- en lichtontwerp
Kraaijvanger Architects (NL) ontwierp ook CIC Rotterdam fase 2, 3.500m2 innovatieve, creatieve werkplekken voor de broedplaats voor startups en scaleups.
Met overgave, passie, inventiviteit en creativiteit ontwikkelde de lichtarchitect van Lichtvormgevers het lichtontwerp en werkte deze uit naar vraag-gerichte state-of-the-art lichtoplossingen. De lichtregisseur van Lichtvormgevers bracht het project tot een optimaal eindresultaat.

 

Mens centraal
Het eindresultaat is een omgeving die je energie geeft, die creativiteit stimuleert en prikkelt tot hoge prestaties. Licht speelt daarbij een cruciale rol.

Oog voor licht en vormgeving
In nauwe samenwerking met de architect ontwikkelde de lichtarchitect van Lichtvormgevers lichtinstrumenten. Het lichtontwerp combineert perfect licht in een passende vormgeving.


State-of-the-art lichttechniek
In de lichtinstrumenten is gebruik gemaakt van de laatste LED innovaties en optieken. Dit resulteert in sprankelend, natuurgetrouw licht, minimaal energieverbruik en een lange levensduur.

 

Kosten
Binnen het taakstellend budget heeft Lichtvormgevers een lichtontwerp gemaakt dat perfect aansluit bij de functie en sfeer.
In dit project zijn nieuwe lichtinstrumenten ontwikkeld. De aanschafkosten bleven zo binnen het taakstellend budget, de energiekosten zijn laag en door de lage warmteontwikkeling hoeft er minder te worden gekoeld.

 

CIC Venture Cafe
https://www.lichtvormgevers.com/
nl