MAS Antwerpen

_

Lichtvormgevers kreeg de opdracht een lichtinstallatie te realiseren, die het belevingsaspect van elke expositie ondersteunt en voldoet aan de duurzaamheid die de Stad Antwerpen voorstaat. Het MAS herbergt topstukken uit collecties van andere musea in de stad en is een belevingsmuseum.


Het resultaat van een intensief innovatieproces zijn de theatraal verlichte exposities met LED verlichting, die precies voldoen aan de verwachtingen en eisen van de architect, het MAS en de stad Antwerpen. Elke ruimte heeft een eigen beleving en sfeer, welke nu middels LED verlichting wordt ondersteund.

 

Lichtvormgevers ontwierp de Twisterspot, een maatwerk armatuur, waarin de Philips Fortimo LED SLM module 2000, de laatste innovatie in LED technologie van Philips Lighting, is toegepast. Met een combinatie van kleurfilters, dimfilters, lenzen en snoods is een theatraal, accentvol lichtbeeld ontstaan.


Gedurende het proces van onderzoek, ontwerp en installatie heeft Lichtvormgevers als ‘regisseur’ continu de kwaliteit van de lichtbeleving bewaakt.

 


 

https://www.lichtvormgevers.com/
nl