vu amsterdam, moodscape

_

Moodscapes is een praktisch innovatief systeem waarbij natuur en transparantie, licht en beweging zich manifesteren in de vorm van wanden. Moodscapes brengt op unieke wijze het positieve effect van bosrijke omgevingen terug in ruimtes die een direct contact met de buitenwereld ontberen. Met name met succes toegepast in locaties waar het noodzaak is om het positieve effect van natuur op mensen ten volle uit te buiten, zoals in zorginstellingen.

 

Moodscapes geven de illusie van een zomerse buitentuin, ook in ruimten waar geen direct zonlicht binnengelaten wordt. De suggestie van een natuurlijke omgeving wordt gewekt door de toepassing van daglichtsimulatie en door meerdere ‘lagen’ van geprinte bladerpatronen die lijken te bewegen in de wind. Door het lichtgebruik en de gelaagdheid lijken de bladeren driedimensionaal en geven ze een gloed af aan de (directe) omgeving. De zachte kleuren en het effect van de green wall creëren een kalme en relaxerende sfeer voor de gebruikers van een ruimte.

 

De Moodscape is voor het eerst ontwikkeld en toegepast in het VUmc Dagchirurgisch Centrum te Amsterdam. De twintig meter lange Moodscape meandert door de ruimte en is daarmee één van de meest beeldbepalende elementen in het ontwerp. Dit innovatieve ontwerp is speciaal door D/DOCK ontwikkeld in samenwerking met Lichtvormgevers en wordt doorgaans in healing environment ontwerpen toegepast. De grootste Moodscape ooit gerealiseerd staat in de entree van de polikliniek van het VUmc Amsterdam. De Moodscape beslaat een oppervlakte van maar liefst zes bij negen meter.

https://www.lichtvormgevers.com/
nl