King Fahd Reizend Museum

_

Met veel plezier en toewijding heeft Lichtvormgevers gewerkt aan het King Fahd museum in Riyadh, een reizend museum dat in de komende twee jaar op 4 plaatsen in Saudi Arabië zal worden opgebouwd.

 

In dit project heeft Lichtvormgevers al haar competenties kunnen inzetten en daarom is het een prachtig projectvoorbeeld van hoe Lichtvormgevers kan bijdragen aan een succesvol eindresultaat.

Als lichtregisseur werd beroep gedaan op durf, vooruitstrevendheid, inventie- en creatie-kracht en dat alles binnen een zeer korte doorlooptijd van nog geen zes weken van ontwerp tot oplevering. 

 

Rol van Lichtvormgevers

Op basis van het museum-ontwerp maakte Lichtvormgevers het lichtconcept. Om het lichtconcept te laten slagen, ontwierp en engineerde Lichtvormgevers lichtinstrumenten, waarin de laatste LED technologie is geïntegreerd met een dim-functie tot 1%, waardoor het lichtniveau optimaal is af te stemmen op de behoefte. Accessoires maken het mogelijk om de bundelbreedte te variëren en te kaderen en de verblindingsfactor te minimaliseren. Op basis van het armatuurontwerp heeft onder regie van Lichtvormgevers de klant-specifieke productie plaatsgevonden.

 

In Riyadh, waar de eerste editie was gepland, heeft Lichtvormgevers gezorgd voor een optimale uitlichting van het museum. Als lichtregisseur zijn alle objecten secuur uitgelicht en op de juiste lichtsterkte gebracht, waardoor het een vanzelfsprekende lichtcompositie is geworden. Het eindresultaat is overweldigend en overtreft de verwachtingen van de opdrachtgever.

 

Thema van het museum

Het museum vertelt het levensverhaal van King Fahd (1921 - 2005), zoon van Abdul Aziz Saoed, stichter van Saudi Arabië. Het museum draagt de titel "The spirit of leadership".

King Fahd heeft veel betekend voor zijn land, voor de regio en de wereldvrede. Hij stichtte universiteiten, legde de basis voor een parlement en speelde een beslissende rol bij regionale oorlogen.

King Fahd Exhibition
https://www.lichtvormgevers.com/
nl