Binnenstad Brielle

_

De gemeente Brielle heeft een beleidsplan opgesteld om te komen tot opwaardering van de beeldkwaliteit van de vesting Brielle. Onderdeel van het project was het aanlichten van 2 prominente, historische panden op de Markt, zijnde De Hoofdwacht en het Oude Stadhuis. Daarnaast moest er goed licht op de Turfkade komen.

 

Hoofdwacht en Oude Stadhuis

Beide gebouwen vormen de grenzen van de Markt en door aanlichting van beide gevels wordt de sfeer op het plein versterkt. Door de aanlichting komt de identiteit van de gebouwen goed tot zijn recht.

 

Turfkade

In opdracht van de gemeente Brielle heeft Lichtvormgevers een lichtconcept ontwikkeld, waarbij gebruik is gemaakt van de klassieke lantaarns, die uitgevoerd zijn met een moderne lichttechniek. Deze lichttechniek heeft Lichtvormgevers ontwikkeld om hinderlijke verblinding te minimaliseren. De lichtbronnen in de klassieke lantaarns zijn immers altijd verblindend en zorgen ervoor dat de omgeving optisch verduistert. Hierdoor neemt het veiligheidsgevoel en dus het welbevinden van de mens op straat af. De goudkleurige optiek - in de vorm van een vlinder - zorgt voor een veilig en comfortabel openbaar verlichtingsniveau op de kade en tegelijkertijd voor een sfeerverhogende aanlichting van de gevels. De goudkleurige afwerking van de optiek zorgt voor associaties met de gasverlichting van weleer en versterkt de bijzondere authentieke sfeer van Brielle na zonsondergang.

Lichtvlinder
https://www.lichtvormgevers.com/
nl