Museum De Beyerd, museum voor grafische vormgeving

_

Lichtvormgevers heeft in opdracht van museum De Beyerd met precisiespots de grafische uitingen uitgelicht. Bij het uitlichten wat het waarnemen van kleuren van groot belang.

 

Grafische vormgeving is breed, uiteenlopend van letterontwerpen en typografie via affiches en reclame tot bewegwijzering en beeldschermvormgeving. Om de passant in de Boschstraat wegwijs te maken in de veelzijdige wereld van grafische vormgeving wordt met tekst en (voor)beelden duidelijk gemaakt wat grafische vormgeving is. De eerste twee maanden staan logo’s centraal in de etalage aan de Boschstraat. Naast een korte tekst met een algemene uitleg over logo’s vind je in de etalage ruim 50 voorbeelden. Hierbij zijn zoveel mogelijk voorbeelden van Nederlands ontwerp gebruikt en een aantal logo’s die wereldberoemd zijn zoals die van Coca Cola en Shell.


De volgende etalagepresentatie start begin november en gaat over reclame. Achtereenvolgens komen daarna aan bod: affiches, typografie, huisstijl, boeken, kranten en tijdschriften, bewegwijzering en multimedia.

https://www.lichtvormgevers.com/
nl